νηπιαγωγείο

Αποκριάτικα προγράμματα

«Τι βλέπει ένας  χαρταετός από ψηλά;»

Μήπως μια πόλη; Ένα μικρό χωριό; ..ανθρώπους και ζώα!!.. Μάλλον όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα…

Εμπνευσμένοι απ’ το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας και με οδηγό την φαντασία μας, θα γίνουμε οι ίδιοι χαρταετοί που ταξιδεύουν ψηλά στον ουρανό, θα κατασκευάσουμε τον δικό μας χαρταετό, θα τον διακοσμήσουμε και αν τα καταφέρουμε καλά θα τον στείλουμε ψηλά ώστε όταν γυρίσει να μας φανερώσει τι είδε τελικά!!!

 

«Τη μάσκα όταν φορώ.. δεν είμαι πια εγώ!»

Επιτέλους ήρθαν οι Απόκριες! Ήρθε η ώρα να μεταμορφωθούμε σε ότι έχουμε ονειρευτεί… Ταξιδεύοντας από τη χώρα της «Αφρικανικής μάσκας» μέχρι τους πίνακες του Πικάσο.. θα πάρουμε ψαλίδια, πινέλα, χαρτιά και χαρτόνια και θα κατασκευάσουμε τις πιο απίθανες αποκριάτικες μάσκες!!!

 

«Οι κηπουροί εξερευνητές»/ πρόγραμμα για νηπιαγωγεία

στόχος προγράμματος: τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον μέσα από διασκεδαστικές πολυαισθητηριακές δραστηριότητες.

διάρκεια: 2 διδακτικές ώρες

Μέσα από ένα μαγικό ταξίδι, μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς εξερευνητές και ανακαλύπτουμε την αυλή του νηπιαγωγείου μας, σαν να την βλέπαμε για πρώτη φορά.
Στην πορεία αυτού του ταξιδιού συναντάμε την δημιουργία, την γέννηση, την φροντίδα, την αγάπη, τον άνθρωπο και την φύση.
Αφού περάσουμε με επιτυχία από διάφορες δοκιμασίες και φτάσουμε στον προορισμό μας, με το αξίωμα του κηπουρού εξερευνητή, ομορφαίνουμε την αυλή μας φυτεύοντας την!
Τα παιδιά συνεργάζονται, δημιουργούν, εκφράζονται και μαθαίνουν μέσα από τη μουσική, το χορό, τα παιχνίδια (ταχύτητας, μνήμης, παρατηρητικότητας κ.α), τις κατασκευές και το φύτεμα.