Ποιοί είμαστε

Η Ορχήστρα των Χωμάτων δημιουργεί και υλοποιεί βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, περιβαλλοντικές δράσεις, διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Με κύριους άξονες την τέχνη, το παιχνίδι και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ο στόχος της Ορχήστρας των Χωμάτων είναι να καλλιεργήσει την φαντασία και τη φυσική  δημιουργικότητα των παιδιών μέσα από τις δράσεις της.

rose

Η ομάδα της Ορχήστρας των Χωμάτων αποτελείται από εικαστικούς, παιδαγωγούς, μουσικούς, γεωπόνους, θεατρολόγους και ηθοποιούς αλλά κυρίως από ανθρώπους που με έναν τρόπο αισθάνονται ακόμη παιδιά!

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Οι «μουσικοί» της ορχήστρας μας…

Η Χριστίνα Σπανού είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε θεατρικές παραστάσεις και ως καθηγήτρια εικαστικών σε πολιτιστικούς συλλόγους και δημοτικά σχολεία. Από το 2013 έως σήμερα  σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια για την Ορχήστρα των Χωμάτων.

Η Εύα Καρτερού αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσική κουλτούρα και Επικοινωνία» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως καθηγήτρια μουσικής έχει εργαστεί τρία χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε δημόσια Ι.Ε.Κ. και εθελοντικά σε διάφορα κέντρα υποστήριξης κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών και οικογενειών στην Αθήνα.

Η Χριστίνα Νικολοπούλου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια (θεωρητικά και πρακτικά) για τη φυσική δόμηση και ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κάνει μαθήματα φωτογραφίας (με υποτροφία) και έχει συμμετάσχει σε 3 εκθέσεις. Στα παραπάνω ενδιαφέροντα της έδωσε εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέσω της παρακολούθησης παιδαγωγικών σεμιναρίων και την εθελοντική συμμετοχή της σε ομάδες και προγράμματα στήριξης παιδιών τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο Παναγιώτης Εξαρχέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984.Σπούδασε υποκριτική στην σχολή του Θεάτρου Τεχνης.Έχει εμφανιστεί σε θέατρα οπως Θέατρο Τέχνης, Αμόρε, Χώρα, Θέατρο του Ν.Κόσμου, Θέατρο Πόλη, Πορεία, Επίδαυρος, Παλλάς κ.α. σε έργα των Σοφοκλή, Σαίξπηρ, Μπρεχτ, Άλμπυ, Μπουλγκάκωφ, Ουίλιαμς, Γουόλς, Κέλλυ κ.α. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά δημοτικού.

Η Κατερίνα Πατσιάνη γεννήθηκε σε μια κρύα χώρα ένα χειμωνιάτικο πρωινό του 1987. Έκτοτε σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και Ελληνική Φιλολογία στην Αθήνα. Έχει παίξει σε παραστάσεις ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε θέατρα όπως το Εθνικό, θέατρο του Νέου Κόσμου, Ακροπόλ, σε εναλλακτικούς χώρους και στο χώρο της Επιδαύρου. Ασχολείται με την κιθάρα, το τραγούδι και το χορό με ιδιαίτερη αγάπη προς τα ακροβατικά. Η σχέση της με τα παιδιά και την παιδική ηλικία την έφερε σε επαφή με εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία. Η ίδια παραμένει παιδί.

Η Μαρία Κάρδαρη είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα τεχνών και μουσικής. Σπούδασε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας κλασική κιθάρα και μοντέρνο τραγούδι. Συνεχίζει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δραματοθεραπείας-Ψυχοθεραπείας της ανώτατης σχολής δραματοθεραπείας Αιών.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει καθημερινή ενασχόληση με το θεατρικό παιχνίδι ,το θέατρο ,το παραμύθι και το ψυχόδραμα. Συντονίζει ομάδες εφήβων και παιδιών με έμφαση στην αυτογνωσία,το θεατρικό παιχνίδι και το art therapy. Συμμετέχει εθελοντικά σε ομάδες ,δραστηριότητες και προγράμματα στήριξης παιδιών.