Νηπιαγωγείο

στοχοσ προγράμματος: τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον μέσα από διασκεδαστικές πολυαισθητηριακές δραστηριότητες.
διάρκεια: 2 διδακτικές ώρες/ τμημα

Μέσα από ένα μαγικό ταξίδι, μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς εξερευνητές και ανακαλύπτουμε την αυλή του νηπιαγωγείου μας, σαν να την βλέπαμε για πρώτη φορά. Αφού περάσουμε με επιτυχία από διάφορες δοκιμασίες και φτάσουμε στον προορισμό μας, με το αξίωμα του κηπουρού εξερευνητή, ομορφαίνουμε την αυλή μας φυτεύοντας την!

Τα παιδιά συνεργάζονται, δημιουργούν, εκφράζονται και μαθαίνουν μέσα από τη μουσική, το χορό, τα παιχνίδια (ταχύτητας, μνήμης, παρατηρητικότητας κ.α), τις κατασκευές και το φύτεμα.

 

στοχοσ προγράμματος: τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη ζωγραφικη σε μεγαλεσ επιφανειεσ, να γνωρισουν τα θερμα και τα ψυχρα χρωματα και τισ μιξεισ των χρωματων.
διάρκεια: 2 διδακτικές ώρες / τμημα

Μέσα από την ιστορία του E. Carle μαθαίνουμε για την μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα και όλοι μαζί διαλέγουμε τα χρώματα που θα μεταμορφώσουν τον τοίχο του σχολείου μας!!!
Τα παιδιά με τη βοήθεια των καλλιτεχνών της “Ορχήστρας των Χωμάτων” δημιουργούν μία πολύχρωμη τοιχογραφία σε έναν από τους τοίχους του νηπιαγωγείου τους  και γνωρίζουν ότι με χρώματα, πινέλα και ομαδικότητα μπορούμε να κάνουμε θαύματα!


το συγκεκριμενο προγραμμα μπορει να υλοποιηθει και με επιλογη αλλου παραμυθιου και τοιχογραφιας κατοπιν συννενοησησ